Знаменитий 60-річний мандрівник Стів Фоссетт готовий вчинити неймовірне: облетіти нашу планету на літаку без посадки і дозаправки більш ніж на один повний оборот, побивши світовий рекорд дальності польоту.

Як відомо, в березні 2005 року Фоссетт вперше в історії наодинці облетів земну кулю на унікальному літаку Virgin Atlantic GlobalFlyer, приземлившись у тому ж аеропорту Саліна, звідки він вилетів за 67 годин до того.

І він же, до речі, разом з напарником, на копії біплана Vimy часів Першої Світової війни вчинив минулого літа ризикований трансатлантичний переліт.

Тепер же Фоссетт заявив, що готовий відправитися в наступний рекордний рейс, на тому ж самому GlobalFlyer. Апарат відремонтований після недавньої аварії і вже знову підіймався в повітря, пише «Мембрана».

Стів стверджує, що весь потенціал літака в торішньому рейсі не було розкрито. І що він здатний облетіти Землю більше одного разу за один рейс.

Тепер Фоссетт має намір вилетіти з космічного центру Кеннеді у Флориді. Маршрут пройде через Атлантику, Європу, Азію, Тихий океан і США. Але коли Стів завершить повне коло, він не приземлиться, а продовжить політ далі — знову через Атлантику. Сісти він збирається поблизу Лондона, в аеропорту Kent.

Фоссетт планує відправитися в цей політ пізніше цього місяця або в лютому — це залежить від погоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

804