Центрвиборчком встановив ознаки агітації в інтерв'ю Прем'єр-міністра України Юрія Єханурова газеті «Україна молода».

Голова Кабінету міністрів зробив певні політичні прогнози - на його думку, у Верховній Раді наступного скликання не вистачатиме народного депутата, есдека Нестора Шуфрича, і нікому буде веселити народ. Відповідну скаргу до ЦВК подав блок "Не Так!", до складу якого входить СДПУ(о), передає «Інтерфакс-Україна» з посиланням на «5 канал».

ЦВК наказав Єханурову надалі утримуватися від таких висловлювань. Проте ніякої юридичної сили і відповідних санкцій рішення ЦВК не несе. Це лише рекомендація. Раніше ознаки агітації встановили в заявах Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка під час чат-конференції. Представникам виконавської влади заборонено агітувати.

"Ми примусили діючу владу зважати на закон. Ніхто не має права порушувати Конституцію. Останнім часом це стало нормою", - відзначив Нестор Шуфрич, народний депутат, СДПУ(о).

На думку Юрія Ключковського, представника президента у Верховній Раді, "це - помилка ЦВК, можливо, загальна атмосфера вплинула на ЦВК", оскільки "немає згадки у висловлюваннях Єханурова блоку "Не так!". Проте блок згадується як той, чиї права були порушені".

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358