Кабінет Міністрів України затвердив план заходів щодо нейтралізації можливих негативних наслідків у зв'язку зі вступом України до Всесвітньої торгової організації (ВТО) і щодо забезпечення підвищення конкурентоспроможності національної економіки. Про це повідомляється на офіційному сайті уряду.


Згідно з розпорядженням уряду від 12 січня 2006 року №10-р, міністерствам й іншим центральним органам виконавської влади доручено переглянути протягом першого півріччя 2006 року програми розвитку галузей економіки і розробити конкретні заходи, направлені на підвищення конкурентоспроможності національної економіки в процесі європейської і євроатлантичної інтеграції, передає «УНІАН».


Як повідомлялося, двосторонні переговори з країнами-членами Робочої групи щодо розгляду заявки України на вступ до ВТО були початі в 1997 році. З того часу відбулося вже 14 засідань Робочої групи, останнє з яких пройшло в Женеві 25 березня 2005 року.


Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк вважає, що на початку наступного року Україна завершить процедури, пов'язані з придбанням членства у Всесвітній торговій організації.


За його інформацією, на сьогодні вже підписано 40 двосторонніх протоколів про доступ до ринків товарів і послуг з країнами-членами ВТО, необхідних для вступу України до Всесвітньої торгової організації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

604