У виборчій кампанії 2006 року візьмуть участь 45 політичних партій і блоків.


Про це повідомив голова ЦВК Ярослав Давидович сьогодні журналістам, інформує «УНІАН».


«На сьогодні комісія зареєструвала 7 тисяч 733 кандидати в народні депутати від 40 політичних партій і виборчих блоків. Сумніваюся, що ця цифра зміниться, але це можливо тільки в результаті судових рішень», - сказав Давидович.


Він наголосив, що в парламентській кампанії 2006 року візьме участь більша кількість кандидатів в народні депутати, ніж в парламентських виборах 2002 року. Він нагадав, що у 2002 році було зареєстровано 7 тисяч 500 кандидатів в народні депутати.


Давидович також повідомив, що на сьогодні в ході судових слухань адміністративний суд (Печерський районний суд м. Києва) не задовольнив жодної скарги політичних сил на рішення ЦВК. «З початку виборчої кампанії в адміністративний суд надійшло 49 скарг, з них 17 були залишені без розгляду, 23 - без задоволення, по 6 скаргах продовжується розгляд і 3 скарги частково задоволені. Таким чином, ми не маємо жодної скарги, в результаті якої були скасовані рішення ЦВК», - повідомив Давидович.


Голова ЦВК вважає, що велика кількість суб'єктів виборів «надзвичайно ускладнює організаційне забезпечення виборчого процесу». Зокрема він назвав складнощі з виданням виборчих бюлетенів, а також необхідність в збільшенні до 45 днів терміну агітації в ЗМІ. Давидович наголосив, що всі ці проблеми будуть вирішені.


«Агітація в ЗМІ буде проводитися як в робочі, так і у вихідні дні. Ми домовилися з УТ-1, що ефір для представлення передвиборчих програм виділятиметься щодня з 19.00 до 19.30 і з 20.00 до 20.30», - повідомив Давидович.


Голова ЦВК відзначив, що в ряді регіонів України до висвітлення передвиборчих програм за кошти держбюджету планують залучати не тільки комунальні, але й комерційні ЗМІ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

383