Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров і віце-президент Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Фабріцио Саккоманні провели засідання Спільного комітету УКРАЇНА-ЄБРР з питань реалізації проектів Чорнобильського фонду "Укриття" і Рахунку ядерної безпеки, адміністратором яких є ЄБРР. Про це повідомили в прес-службі ЄБРР.


На засіданні члени Спільного комітету обговорили такі проблемні питання, як повернення ПДВ, внесок до Чорнобильського фонду з боку України і виділення в державному бюджеті України коштів для підтримання даного проекту. Сторони визначили і погодили конструктивні підходи до вирішення цих питань.


Крім того сторони домовилися про відновлення роботи Спільного комітету як координаційної групи високого рівня в той важливий момент, коли реалізація Плану здійснення заходів на об'єкті "Укриття" підійшла до найважливішої стадії: підписання контракту на будівництво нового безпечного конфайнмента, яке очікується в найближчі декілька місяців, повідомляє «УНІАН».

“Міжнародне співтовариство, яке вже надало понад 650 мільйонів євро і в травні 2005 року пообіцяло виділити ще 150 мільйонів євро, взяло на себе відповідні зобов'язання щодо проекту і повинно бути впевнене в тому, що управління проектом здійснюється найефективнішим чином і ризики додаткових витрат зведені до мінімуму”, – зауважив Саккоманні.


Своєю чергою Єхануров запросив представників ЄБРР до участі в наступному засіданні Спільного комітету, запланованому на початок квітня.


В повідомленні також говориться, що сьогодні голова асамблеї країн-донорів Чорнобильського фонду «Укриття» Ханс БЛІКС зустрівся з Президентом України Віктором Ющенком. Пан Блікс запевнив Президента, що країни-донори і надалі допомагатимуть Україні в подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи і сподіваються, що Україна і її Президент забезпечать ефективне управління, необхідні для успішного завершення проекту.


Президент України запевнив Блікса в тому, що Україна має намір і надалі тісно співробітничати з країнами-донорами і ЄБРР для ефективного завершення проекту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377