Уряд Нідерландів висловився за направлення великого контингенту голландських військовослужбовців до Афганістану. Про це повідомив в п'ятницю журналістам прем'єр-міністра Нідерландів Ян Петер Балкененде.

Йдеться про відправлення від 1.100 до 1.400 голландських військовослужбовців до Афганістану для участі в міжнародних силах ISAF.

За словами прем'єра, відповідне рішення було ухвалене ще 22 грудня, Однак не оголошувалося через розбіжності серед партій правлячої коаліції.

Тепер питання про направлення голландських військовослужбовців до Афганістану буде передано на обговорення до парламенту країни, повідомляє РІА «Новини».

В принципі, кабінету міністрів Нідерландів не потрібна згода парламенту для відправлення військ до Афганістану, але якщо більшість парламентаріїв висловиться проти цієї місії, голландський уряд навряд чи проігнорує це.

Голландських військовослужбовців планується розквартирувати в провінції Урузган на півдні Афганістану. Нідерланди отримали від НАТО додаткові гарантії безпеки своїх солдатів в разі їх направлення туди. Однак багато голландських політиків вважають ситуацію в Афганістані надто небезпечною для того, щоб ризикувати там життями своїх співвітчизників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

472