Міністр закордонних справ Ізраїлю Сільван Шалом подав в п'ятницю прохання про відставку виконувачу обов'язків прем'єр-міністра Ехуду Ольмерту. Тим самим він вчинив за прикладом ще трьох міністрів від «Лікуду», які заявили у четвер про вихід з уряду за вказівкою лідера цієї правої партії Беньяміна Нетаньяху.

Згідно з ізраїльським законодавством, відставка набуде чинності найближчого понеділка. Проте Шалом уже оголосив про те, що не братиме участі в щотижневому засіданні ради міністрів в неділю, повідомляє «Newsru.com».

За повідомленням ізраїльської преси, МЗС Ізраїлю очолить Ціпі Лівні, яка зараз посідає пост міністра юстиції. Вона входить в партію «Кадіма», яку очолює тяжко хворий прем'єр-міністр Аріель Шарон.

Нагадаємо, на вимогу Нетаньяху у четвер про свій вихід із складу уряду оголосили міністр освіти, культури і спорту Лімор Лівнат, міністр охорони здоров'я Дані Наве і міністр сільського господарства Ісраель Кац. Спочатку голова ізраїльського зовнішньополітичного відомства, якого називають другим номером в партії, чинив опір вказівці про негайний вихід з уряду. Проте за підсумками вчорашніх консультацій Шолом погодився подати у відставку в п'ятницю 13-го січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

371