Один з найвідоміших класичних музикантів світу— віолончеліст Йо-Йо Ма (Уо Ma) був призначений новим послом доброї волі.

Ставши послом доброї волі, Йо-Йо Ма приєднався до інших знаменитостей, які виконують гуманітарні місії Організації Об'єднаних Націй.
Серед них джазовий трубач Уїнстон Марсаліс, оперний співак Лючано Паваротті, актор Майкл Дуглас, баскетболіст Меджик Джонсон, боксер Мохаммед Алі і багато інших.


Йо Йо Ма з п'яти років грав на скрипці і віолончелі і невдовзі його визнали вундеркіндом. Коли йому виповнилося вісім років, його родина переїхала в США, повідомляє радіо «Культура».


Ма є володарем десятків премій, у тому числі 12 «Греммі» і премії Гленна Гульда. В його репертуарі — твори Баха, Бетховена, Брамса і сучасних композиторів, наприклад Астора Пьяццолли. Музика в його виконанні звучить у фільмі Роба Маршалла «Мемуари гейші».


На прес-конференції, присвяченій Йо-Йо Ма, Кофі Аннану поставили питання, чи не стане актор Бред Пітт послом доброї волі. Генеральний секретар сказав, що обдумає цю пропозицію. Питання виникло тому, що актриса Анджеліна Джолі, теперішня подруга Пітта, уже декілька років займає аналогічний пост при Верховному комісарі ООН у справах біженців. Пітт супроводжував Джолі в усіх її останніх гуманітарних поїздках, серед іншого в потерпілі від землетрусу райони Пакистану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

773