В 2005 році Україні не вдалося зупинити збільшення захворюваності населення на туберкульоз. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник Міністра охорони здоров'я України, головний санітарний лікар України Сергій Бережнов.

Бережнов відзначив: «Сьогодні це захворювання найбільше розповсюджується в окремих областях, зокрема в Херсонській, Донецькій та інших областях, де захворюваність серед контингенту засуджених перевищує середню захворюваність по Україні. На виконання заходів щодо боротьби з туберкульозом і Снідом у поточному році держава виділить 150,7 млн. грн. в порівнянні з 106 млн. грн. минулого року, проте фактично держава на боротьбу з цією інфекцією витрачає набагато більше коштів», передає «ЛІГА».

В той же час за 5-ти бальною шкалою боротьбу в Україні з туберкульозом Бережнов оцінив на «3-», пояснюючи це тим, що проблема є не тільки медичною, але й суспільною. Ступінь залежності від соціального чинника складає 50/50.

В свою чергу головний санітарний лікар Києва Ірина Козлова повідомила, що в 2005 році в столиці туберкульозом захворіло 1027 чоловік, що на 6% менше, ніж у 2004 році. Проте ситуація з цією інфекцією в Києві залишається несприятливою.

В даний час офіційно епідемією в Україні є туберкульоз і ВІЛ-СНІД. За прогнозами експертів, щорічні економічні збитки держави від цих інфекцій перевищують 2 млрд. грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377