Претендентам для отримання політичного притулку і нелегальним іммігрантам пропонуватимуть грошову допомогу в сумі 3 тисячі фунтів, якщо вони добровільно покинуть Великобританію, в рамках кампанії уряду щодо збільшення числа іноземців, що повертаються на батьківщину.

Ці гроші видаватимуться людям, які погодяться покинути країну в строк до шести місяців. Сім'я з чотирьох чоловік може отримати 8 тисяч фунтів готівкою плюс надалі ще 4 тисячі на освоєння професії й освіту.

Це перший випадок, коли людям, які претендують на отримання політичного притулку, і нелегальним іммігрантам пропонують гроші за те, щоб вони виїхали з країни. Ця ідея може коштувати 6,2 млн. фунтів, якщо три тисячі чоловік, які, за підрахунками, можуть отримати таку можливість, приймуть цю пропозицію. Додатково до всього уряд сплатить їм вартість переїзду, передає «Newsru.com».

Ця ідея виникла в той момент, коли Міністерство внутрішніх справ визнало, що не змогло виконати обіцянки прем'єр-міністра, що до кінця минулого року кількість повернених додому претендентів на отримання політичного притулку перевищить чисельність тих, хто прибуває щомісячно.

Створення привабливіших перспектив для тих, хто добровільно повертається на батьківщину, повинне сприяти здійсненню цієї мети і допомогти добитися збільшення числа тих, хто повернеться в наступні півроку.

Інформація про цю програму розповсюджуватиметься в центрах тимчасового утримання іммігрантів, в центрах для тих, хто претендує на політичний притулок і поштою – в листах, адресованих 54 тисячам людей, які отримують пільги і житло від Національного центру підтримки біженців.

Міністр у справах імміграції Тоні Макналті оголосив вчора про офіційний перегляд суми компенсації.

За наявною програмою претенденти на статус біженців могли отримати тисячу фунтів на освіту, перенавчання і початок нової справи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

418