В Міністерстві оборони Україні спростовують інформацію про те, що Ялтинський маяк Чорноморського флоту Росії був захоплений співробітниками «Держгідрографії» України. Як повідомили в прес-службі Міноборони України, маяк був захоплений членами організації «Студентське братство».


24 грудня 2005 року члени цієї організації уже робили одну спробу проникнення на територію баз Чорноморського флоту Росії, повідомляє «Газета.ru».

Як повідомлялося, раніше джерело в службі гідрографії ЧФ РФ повідомило, що українська влада захопила в п'ятницю Ялтинський маяк Чорноморського флоту.

"Сьогодні близько 10:00 за місцевим часом начальник ялтинського маяка ЧФ РФ Віктор Поліщук не був допущений службами ялтинського порту на територію маяка для виконання своїх службових обов'язків", - повідомило джерело.

За його словами, "на територію маяка на трьох машинах пройшли співробітники українського державного підприємства "Держгідрографія" на чолі з начальником Севастопольського філіалу цієї установи Володимиром Колпаковим з метою захоплення і переведення маяка під юрисдикцію України".

"Вони зламали замки в службових приміщеннях маяка, відібрали пропуск у начальника маяка і не допускають на територію об'єкту представників Чорноморського флоту", - повідомив представник ЧФ.

Про те, що відбувається на маяку, були поінформовані правоохоронні органи України, зазначив він.

Колишній командувач Чорноморського флоту адмірал Віктор Кравченко назвав факт захоплення Ялтинського маяка "кричущим порушенням базових угод по Чорноморському флоту".

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

323