Перший Віце-прем'єр уряду Автономної Республіки Крим Станіслав Хіль закликав керівників регіонів автономії прискорити затвердження місцевих бюджетів. Таку заяву він зробив на республіканській селекторній нараді з керівниками міст і районів півострова.

Як повідомили в прес-службі Ради міністрів АРК, Хіль також відзначив, що ухвалення місцевих бюджетів повинно відбутися протягом двох тижнів після затвердження Держбюджету України. Особливу увагу при доопрацюванні проектів фінансових кошторисів регіонів представник уряду Криму закликав звернути на посилення фінансування інфраструктури сільських населених пунктів, враховуючи, що 2006 рік оголошено в Україні роком села. Він також повідомив, що республіканський бюджет автономії буде затверджуватися на найближчому засіданні Ради міністрів АРК наступного тижня, повідомляє «УНІАН».

Крім того, на республіканській селекторній нараді Міністр фінансів АРК Сергій Ляшенко підбив підсумки виконання бюджету 2005 року по республіці і місцевих бюджетах. Він зокрема зазначив, що в минулому році на території автономії було мобілізовано 3 млрд. 642 млн. грн. податків і зборів. За контрольними показниками Мінфіну України консолідований бюджет АРК був виконаний на 109%. «А за затвердженими показниками відсоток виконання становив 97,2 відсотка, тобто в ряді регіонів не вдалося в повному обсязі покрити явно запланований дефіцит», - сказав Ляшенко.

Щоб не допустити подібного у 2006 році, Міністр фінансів АРК порадив керівникам не планувати в місцевих бюджетах «нереальні доходи». Ляшенко також повідомив, що за 2005 рік в ряді місцевих бюджетів залишилися неосвоєними кошти на загальну суму в декілька мільйонів гривень, у тому числі на закупівлю житла для військовослужбовців і на будівництво мереж газорозведення.

Ляшенко поінформував про деякі нововведення по розподілу коштів в бюджеті 2006 року. Зокрема він повідомив, що до 35% коштів, отриманих за рахунок продажу земельних ділянок, буде направлятися на розвиток регіонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281