В багатьох регіонах Італії проходять страйки і маніфестації працівників металообробної промисловості, повідомляють італійські ЗМІ.

Особливо масовий характер ці акції набули в північних областях Апеннінського півострова - в Лігурії і Фриулі-Венеції Джулії. Практично блоковано історичний центр Генуї, зупинено залізничний і автомобільний рух між містами Генуя і Савона.

Маталообробників, які вимагають продовження трудових угод і підвищення заробітної платні, підтримали робітники багатьох інших промислових підприємств країни, у тому числі "Мерлоні" і деяких складальних заводів "Фіата", передає РІА «Новини».

"Ми дуже стурбовані нинішнім становищем справ", - сказав журналістам один з лідерів національних профспілок Гульєльмо Епіфані.

В тому, що зараз відбувається, винне керівництво металообробної промисловості, яке, схоже, не збирається продовжувати робочі контракти і погоджуватися на наші вимоги", - заявив він.

"Якби керівництво галузі хотіло розв'язати проблему, то пішло б нам назустріч, а не віддалялося від нас. Тому ми змушені продовжувати нашу боротьбу", - заявив лідер профспілок.

Працівники італійської металообробної промисловості вважаються одними з низькооплачуваних у Західній Європі. Гірша справа тільки в Португалії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

567