Невідомий отруїв воду для полоскання рота "Одол" в декількох магазинах Гамбурга. Про це повідомили в п'ятницю німецькі телеканали з посиланням на місцеву поліцію.

За їхніми даними, йдеться про три Гамбурзькі філіали торговельної мережі "Лідл" ("Lidl"), де були виявлені отруєні пляшки з водою.

"Невідомий присилав компанії загрози отруїти воду", - повідомив представник поліції, відмовившись навести подробиці. За його словами, всі пляшки з водою "Одол" вилучені з торговельної мережі. "Для населення немає ніякої загрози", - запевнив представник поліції, передає РІА «Новини».

Тим часом, газета "Хамбургер Моргенпост" повідомила, що "у воду для полоскання рота невідомий шантажист додав невелику кількість соляної кислоти". За даними видання, він зажадав від керівництва мережі супермаркетів «Лідл» мільйон євро готівкою, якщо вони не хочуть, щоб "покупці дуже здивувалися, обполіскуючи рот".

Поліція поки не підтверджує, але і не спростовує ці відомості на користь слідства.

Концерн розповсюдив звернення до покупців з проханням не "користуватися водою в пляшках об'ємом 150 і 125 мілілітрів, оскільки ця продукція, куплена в період з минулої суботи по нинішню п'ятницю, може виявитися забрудненою", відзначають телеканали.

Концерн "Лідл" є одним з найбільших у Німеччині торгових будинків. Його керівництво не коментує даний інцидент.

Телеканали нагадали, що тільки в листопаді 2005 року земельний суд Хайльбронна засудив людину, яка намагалася шантажем отримати від концерну 1,2 мільйони євро, до майже п'ятирічного тюремного ув’язнення. Поліція поки не пов'язує між собою обидва випадки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

617