Ліванська влада арештувала 11 підозрюваних у приналежності до міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда". Про це ліванській газеті "Ас-Сафір" повідомило "високопоставлене офіційне джерело", ім'я і посада якого не наводяться.

Разом з тим, в міністерствах внутрішніх справ і юстиції Лівану поки не підтвердили і не прокоментували журналістам цю інформацію, передає РІА «Новини».

У ході стеження за учасниками цієї інтернаціональної групи, до складу якої крім Лівану входять йорданці, палестинці і піддані декількох держав Персидської затоки, у ліванських детективів з'явилися дані, що підозрювані вели на території Лівану приготування до терористичних операцій, проте ці відомості вимагають перевірки, повідомили джерела газети.

За їх даними, в п'ятницю справи підозрюваних будуть передані до військового суду, поки їм будуть пред'явлені звинувачення в незаконному зберіганні зброї і підробці документів.

Слідчі не виключають, що один з підозрюваних якимось чином був пов'язаний з палестинцем Ахмедом Абу Адасом, що взяв на себе відповідальність за вбивство екс-прем'єра Лівану Рафіка Харірі 14 лютого 2005 року, пише газета.

Абу Адас заявив тоді на відеоплівці, переданій в ефір "Аль-Джазірою", що за вбивством Харірі стоїть угрупування "Перемога і священна війна в країні Аш-Шам" (в поняття "країна Аш-Шам " араби включають Сірію, Ліван і Йорданію).

Заяви про діяльність міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда" на території Лівану неодноразово з'являлися в повідомленнях ліванських і закордонних ЗМІ, проте досі ніякого підтвердження цієї інформації не було.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

511