За 10 днів січня 2006 року електростанціями України спожито 240 млн. кубометрів газу, що на 72% менше торішніх показників. Середньодобове споживання природного газу складає 24,0 млн. кубометрів проти 33,3 млн. кубометрів відповідного періоду 2005 року.

Як повідомили в прес-службі Мінпаленерго, для забезпечення вироблення запланованих об'ємів електричної і теплової енергії збільшено споживання вугілля. Так, порівняно з відповідним періодом минулого року, середньодобовий об'єм споживання вугілля сьогодні збільшився на 20,9 тис. тонн і досягає 95,0 тис. тонн.

На даний момент Мінпаленерго вживає заходів щодо скорочення об'ємів споживання газу. Зокрема, робиться все необхідне для підвищення ефективності використовування енергоресурсів шляхом комплексної реконструкції вугільних електростанцій. Крім того, триває робота щодо оптимізації балансу виробництва електроенергії за рахунок підвищення ефективності використовування наявних у наявності потужностей АЕС, ТЕС, ТЕЦ і ГЕС, передає «ЛІГА».

Нагадаємо, що на 2006 рік Міністерством палива і енергетики України заплановано загальне споживання природного газу електростанціями України (ТЕС і ТЕЦ) в об'ємі 8 428 млн. кубометрів, що на 3,9% менше, ніж минулого року. В 2005 році загальне споживання газу електростанціями Мінпаленерго склало 8 758,3 млн. кубометрів, що на 8,6% менше, ніж у 2004 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324