Голова Верховної Ради України Володимир Литвин доручив підготувати проект постанови про продовження восьмої сесії парламенту четвертого скликання на тиждень (сесія повинна завершитися 13 січня – ред.).


Виступаючи в сесійному залі, Литвин погодився з пропозицією депутата Ярослава Сухого продовжити сесію і не закривати її завтра, передає «УНІАН».


За словами спікера, ця пропозиція заслуговує уваги, «а то скажуть, що Верховна Рада ухвалила рішення і відійшла в тінь». Він сказав, що є дуже багато документів, які необхідно розглянути, у тому числі і 30 законопроектів, визначених Президентом як невідкладні. «Я думаю, що нам потрібно наступного тижня працювати в пленарному режимі, ухвалити вичерпні рішення. Якщо буде потрібно, підправити уряд, а деяких окремих членів Кабінету Міністрів, які ведуть розгнуздану кампанію, дають оцінки всім і вся, поставити на місце. Я переконаний, що це буде зроблено», - сказав Литвин.


Він дав доручення підготувати проект постанови про внесення змін у календарний план щодо продовження сесії.


Крім того, спікер доручив Комітету ВР з питань правової політики зібратися на засідання і розглянути проект постанови про звільнення Сергія Головатого з посади і від виконання обов'язків міністра юстиції України і члена Кабінету міністрів.


Також Литвин попросив юридичне управління парламенту дати експертну оцінку цьому документу, а автора проекту Нестора Шуфрича - узгодити проект постанови і текст записки пояснення. Він пообіцяв, що як тільки відповідні документи будуть підготовлені, він поставить цей проект постанови на голосування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

391