Міністр закордонних справ Франції Філіпп Дуст-Блазі чекає підтримки з боку Росії пропозицій "євротрійки" відносно вирішення "ядерної проблеми" Ірану. Про це він заявив на прес-конференції в Берліні після обговорення даної теми зі своїми німецьким і британським колегами.

Відповідаючи на запитання кореспондента французьких ЗМІ, чи впевнений міністр у тому, що Росія підтримає у Відні позицію "євротрійки", глава МЗС Франції підкреслив про необхідність "одностайності", якщо рішення іранської проблеми повинне бути знайдене дипломатичними засобами, передає РІА «Новини».

"Ми повністю проінформуємо російських і китайських представників про зроблені нами оцінки і пропозиції", - підкреслив міністр, нагадавши, що Іран тільки що відхиляв пропозицію Росії про збагачення урану для його "мирної атомної енергетики" на своїй території.

Цю ж думку розділив високий представник Євросоюзу з зовнішньої політики Хав’єр Солана. Він підкреслив, що у будь-якому випадку ЄС буде прагнути до відновлення переговорів з Іраном і вирішення проблеми, що виникла, мирним шляхом".

"Я хочу, щоб всі чітко уявляли: в нас немає проблеми з населенням Ірану, ми поважаємо цю країну і не хочемо позбавляти її можливості здійснювати мирну атомну програму", - підкреслив Солана. Проблема, за його словами, полягає в "непередбачуваності дій керівництва країни" і відсутності чіткості відносно подальших планів.

Тому він зі свого боку підтримує вироблені в четвер у Берліні "євротрійкою" пропозиції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

403