Спільне підприємство, співзасновниками якого виступатимуть НАК «Нафтогаз України» і компанія «РосУкрЕнерго», з поставок газу до України, може бути створене до 20 січня.

Про це повідомив журналістам в.о. міністра палива і енергетики Іван Плачков.

«Ми плануємо, що СП буде створене до 20 січня, а з 25 січня почне роботу», - сказав в. о. міністра. За його словами, зараз йде активна підготовка проектів установчих документів, передає «УНІАН».

Крім того, Плачков повідомив, що Кабінет Міністрів продовжує роботу за погодженням протоколу до міжурядової українсько-російської угоди про поставки газу на 2006 рік.

Як повідомляв ForUm, 4 січня НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» домовилися про створення СП для поставок газу до України. СП планується створити до 1 лютого цього року, його співзасновниками стануть «Нафтогаз» і компанія «РосУкрЕнерго». Україна планує купити у СП 34 млрд. кубометрів газу, з них 22 млрд. – російського за ціною 95 доларів за тисячу кубометрів на українсько-російському кордоні. При цьому «РосУкрЕнерго» купуватиме російський газ для України за ціною 230 доларів за тисячу кубометрів. Згідно з домовленістю, транзитна ставка за транзит російського газу до Європи територією України підвищується з 1,09, як це було раніше, до 1,6 доларів за 1 тисячу кубометрів на 100 км відстані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419