В Севастополі почала роботу створена за окремим дорученням Президента України Віктора Ющенка робоча група щодо вивчення суспільно-політичної і соціально-економічної ситуації в регіоні.

До її складу ввійшли співробітники Секретаріату Президента, Кабінету Міністрів України, інших центральних органів влади, повідомили у відділі зв'язків з громадськими організаціями і ЗМІ Севастопольської міської державної адміністрації.

За інформацією відділу, Олександр Пантелишин, заступник керівника Головної служби регіональної і кадрової політики - керівник Департаменту регіональної політики Секретаріату Президента України, який очолює групу, відзначив, що глава держави, уряд країни постійно тримають під контролем ситуацію в регіонах.

В Севастополі робоча група має намір вивчити доцільність виділення коштів на реконструкцію об'єктів житлового фонду і об'єктів міської інфраструктури, необхідність відкриття в місті філіалів національних вищих учбових закладів України, систему взаємодії міської держадміністрації і міської ради, що склалася, передає «УНІАН».

Як підкреслив Пантелишин, «дві гілки влади в місті ставлять перед собою одні й ті ж задачі, але підходи керівників до вирішення соціально-економічних проблем іноді не співпадають. Це, на жаль, призводить до конфліктів не тільки керівників, але й на рівні владних інститутів, що не йде на користь мешканцям регіону».

За результатами вивчення питань члени робочої групи вироблять рекомендації і внесуть відповідні пропозиції Президенту України.

Питання про усунення з посади тих або інших керівників не розглядається, заявив Пантелишин, і задачі такі перед групою не ставилися.

Керівник апарату регіональної політики Секретаріату Президента України запевнив, що за результатами діяльності робочої групи Кабінету Міністрів України буде запропоновано прискорити розробку проекту довгострокової загальнодержавної програми забезпечення стійкого соціально-економічного розвитку Севастополя, повідомили у відділі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

386