Президент України Віктор Ющенко заявляє, що його вимогу до Верховної Ради відмінити постанову про відставку Кабінету міністрів носить швидше моральний, ніж юридичний характер.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу після завершення позачергового засідання уряду.

«Лист, який я сьогодні направив (парламенту), скоріш за все, це момент морального спілкування», - сказав він. Президент відзначив, що на сьогоднішній день статус Кабінету Міністрів залишається таким же, яким був і до голосування в парламенті 10 січня, оскільки постанова про відставку уряду є незаконною і антиконституційною.

За словами Ющенка, навіть ті люди, які організували голосування про відставку уряду, згодні з тим, що статус уряду не змінився. «Всі вони заявляють: так все нормально, нехай вони працюють», - сказав Президент.

Він відзначив, що головним є не зміст його листа до Верховної Ради, а психологічна форма. Президент відзначив, що сьогодні не стоїть під сумнівом питання ревізії статусу уряду, а швидше йдеться про політичні оцінки, передає «УНІАН».

Як сказав Ющенко, рішення про відставку уряду ухвалене з свідомим ігноруванням Конституції. «Як на півтора листах паперу можна стільки зробити антиконституційних дій? Знаєте, мені це щось нагадує час, коли приймалися в грудні позаминулого року зміни в Конституцію», - сказав Ющенко.

Як повідомляв ForUm, сьогодні Ющенко звернувся з листом до спікера ВР Володимира Литвина, в якому вимагає відмінити постанову про відставку уряду. Глава Секретаріату Президента Олег Рибачук заявив сьогодні журналістам, що навіть якщо відмовиться Верховна Рада відмінити постанову, уряд працюватиме до парламентських виборів і формування нового складу Кабінету Міністрів. 11 січня в. о. міністра юстиції Сергій Головатий повідомив, що рекомендуватиме Президенту вимагати від парламенту відміни постанови про відставку уряду, а у разі відмови парламенту - звертатися до Конституційного Суду. ВР відправила уряд Юрія Єханурова у відставку 250 голосами 10 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

450