Бразильський безробітний і бездомний Маріо Сержіу Шав’єр живе в самому центрі столиці Бразилії, поряд з будівлею міністерства юстиції і в двох кроках від парламенту.

Свою адресу він так і називає: "Напроти Національного конгресу, третє мангове дерево праворуч".

40-річний житель Сан-Паулу приїхав кілька місяців тому в столицю, щоб добитися перегляду несправедливо винесеного йому вироку і затримався в Бразилії, де побудував будинок на гілках дерева. Як матеріал використовував все, що знаходив поблизу на звалищах і смітниках міністерських будівель і розташованих поблизу посольств, передає РІА «Новини».

За словами Маріо, він був несправедливо осуджений і провів 18 років у в'язниці за вбивство, якого ніколи не скоював. Але в Мін’юсті на претензії бездомного і безробітного не відреагували, а грошей назад у нього не вистачило. Так і став колишній ув'язнений столичним жителем. Додому він повертатися не хоче, тому що боїться помсти тих, з чиєї провини він опинився за гратами.

Маріо був свідком всіх маніфестацій, що проходили в бразильській столиці за останній час. Бачив могутню антиурядову демонстрацію, спостерігав за парадом у день незалежності, маршем протесту далекобійників і навіть гей-парадом, який йому не сподобався. Своє житло він залишає ненадовго і неохоче: кілька разів Маріо "грабували", відносячи все, що можна використовувати повторно.

В інтерв'ю газеті "Фолья ді Сан-Паулу" Маріо зізнався, що краще б у нього був будинок з цеглини, але не це головне.

" Я, який ніколи не вчився, був несправедливо осуджений, пройшов в'язницю і без потреби божевільню, сьогодні живу в центрі влади, поряд з тими, хто всім керує, - признався безробітний. - Якщо можна так жити пташкам, то чому мені не можна?".

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

773