У Цхинвалі заявляють, що в Грузії готують "жіночий батальйон" для бойових дій проти Південної Осетії. Про це говориться в повідомленні прес-служби міністерства внутрішніх справ невизнаної республіки Південна Осетія.

У МВС заявляють, що грузинська сторона відновила підготовку збройних підрозділів у зоні, що прилягає до Цхинвальського регіону. Повідомлення про це розміщено на сайті комітету інформації і друку Південної Осетії.

За інформацією МВС Південної Осетії, напередодні Нового року була відновлена підготовка резервістів у населеному пункті Земо Оргулі Сачхерського району Грузії, за десять кілометрів від Цхинвальського регіону.

"Наразі там проходять підготовку 800 резервістів, в основному жителі західних районів Грузії віком від 28 до 45 років. Військова підготовка там продовжувалася навіть під час новорічних святкувань", - наводить агентство заяву МВС Південної Осетії, передає РІА «Новини».

" Поблизу Оргулі, в населеному пункті Чиха, проходить підготовку так званий "жіночий батальйон", в якому служать до 100 жінок. Вони проходять підготовку за трьома спеціальностями: радист, санітар, снайпер", - сказано в повідомленні прес-служби МВС Південної Осетії.

При цьому наголошується, що "в самому місті Сачхере дислокується гірськострілецький батальйон, що пройшов навчання за американською програмою "Навчання і оснащення", особовий склад якого налічує близько 600 людей".

МВС Південної Осетії вказує на те, що "в Грузії восени минулого року створена "єгерська служба", яка фінансується відомим банкіром Бідзіною Іванішвілі, якого розшукує російське правосуддя". "В цю службу під виглядом єгерів залучені люди, причетні до спецслужб Грузії. Єгерське прикриття використовується для легалізації їх пересування в прифронтовій смузі", - стверджує південноосетинське МВС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

573