Країни Перської затоки занепокоєні відновленням ядерних досліджень в Ірані.

Як сказав у четвер генеральний секретар Ради співпраці арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ) Абдуррахман аль-Атийя кувейтській газеті "Аль-Ватан", "країни регіону мають право непокоїтися і побоюватися того, що Іран продовжує свою ядерну програму ... оскільки це загрожує безпеці і благополуччю розташованих тут країн, загрожує екологічною катастрофою в разі будь-якої технічної несправності на ядерних об'єктах в Буширі".

Голова ради, яка об'єднує Саудівську Аравію, Кувейт, ОАЕ, Катар, Бахрейн і Оман, закликав укласти угоду про перетворення Близького Сходу в зону, вільну від зброї масового ураження, перш за все ядерної, зокрема ізраїльської, повідомляє РІА «Новини».

"Створення подібної зони не суперечить іранській позиції, оскільки Тегеран оголосив про мирну спрямованість своєї ядерної програми", - зазначив Атийя.

"Неупереджений спостерігач поза сумнівом зрозуміє обгрунтовані побоювання країн Затоки у зв'язку з небезпекою появи в регіоні ядерної зброї. Ці побоювання не служать справі створення сприятливого клімату для встановлення гарних відносин між двома сторонами (Іраном і державами Затоки)", - відзначив генсек РСАДПЗ.

На саміті Ради, що проходив в грудні, глави країн Перської затоки знову закликали створити на Близькому Сході зону, вільну від зброї масового ураження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

470