В період пологів рідкісний homo sapiens буде роздумувати над тим - заводити йому дітей чи не варто. Наші можновладці мають іншу фізіологію і можуть запросто запропонувати їхнім політичним дітищам народитися назад. Деякі політики дотепер філософствують над питанням: бути чи не бути Україні парламентсько-президентською республікою. Зокрема Секретар Ради національної безпеки і оборони Анатолій Кінах виступає за проведення в другому півріччі 2006 референдуму з питання переходу України з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську форму правління. Правда, Анатолій Кирилович і від самого початку виступав за внесення змін в Конституцію не Верховною Радою, а шляхом всеукраїнського референдуму.

Ще в грудні Кінах заявляв, що зміни до Конституції, які набули чинності з 1 січня, можуть спричинити безвладдя.

Після набрання чинності змінами до Конституції Кінах згадав про референдум, але наголосив, що це його особиста позиція як громадянина України, а не як посадовця.

На думку Кінаха, зміна форми правління привела не до ризику «багатовладдя» в країні, а до ризику безвладдя. Він зауважив, що такий референдум не можна провести до виборів Ради, які пройдуть 26 березня. «У мене є надія, що це (референдум) відбудеться в другій половині 2006 року», - зазначив Кінах.

8 грудня 2004 року Верховна Рада прийняла, а Президент Леонід Кучма підписав законопроект про поправки до Конституції (№4180), який набув чинності з 1 січня 2006 року.

Він передбачає перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління і зокрема те, що Кабінет Міністрів формуватиметься коаліцією фракцій і груп Ради, прем'єр-міністра призначатиме Рада за поданням Президента.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1384