Голова уряду Росії Михайло Фрадков підписав постанову "Про заходи із захисту економічних інтересів російських виробників деяких видів сталевих труб" від 29 грудня 2005 року.

Згідно з документои, який набуде чинності після закінчення одного місяця з дня його офіційної публікації, буде встановлено п'ятирічне антидемпінгове мито на імпорт з України обсадних (11,4% митної вартості), котельних (11,3%), насосно-компресорних труб (18,1%), нафтогазопроводних і гарячедеформованих труб (8,9%, за винятком труб виробництва Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча), а також підшипникових труб (55,3% митної вартості), повідомляє «ЛІГА».

Таке рішення було ухвалене за наслідками проведеного Мінекономрозвитку Росії антидемпінгового розслідування щодо ввезення труб малого і середнього діаметра з України. Розслідування з приводу збільшення імпорту в РФ труб великого діаметра, у тому числі з України, буде завершено до кінця січня 2006 року. До 3 лютого 2006 року проект відповідного рішення буде винесений на розгляд уряду Росії.

Нагадаємо, що за даними Фонду розвитку трубної промисловості РФ, в I півріччі 2005 року збільшення імпорту з України газопровідних труб становило 107%, труб загального призначення - 55%, ТБД - 27%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

368