Іран не відмовиться від свого права на мирні атомні технології, не дивлячись на критику з боку міжнародного співтовариства. Про це заявив у середу в Тегерані голова Ради з визначення доцільності прийнятих рішень (СОЦР) Ірану аятолла Алі Акбар Хашемі-Рафсанджані.

«Не дивлячись на хвилю протестів і критики світових держав і їх союзників з приводу відновлення Іраном наукових досліджень в ядерній сфері, іранський народ всіма розумними методами захищатиме своє законне право на володіння мирними атомними технологіями і ніколи не відмовиться від цього права», - сказав він.

Він підкреслив, що «в епоху демократії недопустимі напади на державу, яка прагне оволодіти передовими науковими технологіями».

«Захід прагне того, щоб незалежна країна, яка досягла успіхів у науковому прогресі і покінчила з неуцтвом, була покарана», - підкреслив Хашемі-Рафсанджані, передає РІА «Новини».

«Напади на Іран - це більше, ніж напади на його ядерну програму. Корені політики Заходу йдуть в епоху колоніалізму, що прагне того, щоб інші держави як і раніше залишалися відсталими», - додав політик, який у минулому обіймав пост президента Ісламської Республіки.

У вівторок Іран офіційно заявив про відновлення досліджень в ядерній сфері. З декількох ядерних центрів у присутності інспекторів МАГАТЕ були зняті пломби цієї міжнародної організації. В Тегерані підкреслюють, що початок дослідницьких робіт в галузі ядерного паливного циклу ніяк не пов'язаний з процесом виробництва ядерного палива. Провідні держави світу занепокоєні новими кроками Тегерана в ядерній сфері, звинувативши його в порушенні міжнародних домовленостей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

390