Американці загалом підтримують прагнення уряду протидіяти терористичній загрозі, навіть якщо ці дії порушують недоторканність приватного життя. Це показало опитування, проведене на початку року спільно газетою Washington Post і телеканалом АВС.

При цьому американці чітко розділилися по партійній приналежності за оцінкою законності програми щодо прослуховування телефонних розмов, яку ініціювала адміністрація Буша після терактів 11 вересня 2001 року.

Майже дві третини опитаних заявили, що вони впевнені у тому, що спецслужби, які проводять боротьбу з тероризмом, втручаються в приватне життя американців. При цьому менше третини респондентів вважають таке втручання невиправданим, передає «Lenta.ru».

Контртерористичні заходи, що включають прослуховування міжнародних телефонних розмов і перегляд електронної пошти, вважають прийнятними 51 відсоток учасників опитування. 47 відсотків вважають, що це порушує їхні цивільні свободи. Серед республіканців підтримують програму Буша 75 відсотків. В той же час 61 відсоток опитаних демократів називають ці заходи неприйнятними.

Загалом, дві третини американців вважають, що боротьба з тероризмом важливіша за захист цивільних свобод. Решта дотримується протилежної точки зору.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

587