Навіть 3 млрд. дол. доходів або збитків не коштують політичного конфлікту між Україною і Росією. Про це в ефірі «Радіо-Ера» сказав народний депутат України, перший секретар Політради Соціалістичної партії України Йосип Вінський, повідомляє прес-служба партії.

«Я абсолютно переконаний, що навіть 1 млрд. дол., 2 млрд. дол. чи 3 млрд. дол. доходів або збитків якоїсь держави не гідні того, щоб між Україною і Росією був політичний конфлікт, щоб наші народи перейшли до етапу конфронтації», - заявив депутат.

Перший секретар Політради СПУ також нагадав, що «соціалісти не поділяють позицію українських парламентерів з газу». Він підкреслив, що «позиція соціалістів ґрунтується на програмі партії, на передвиборчій програмі партії, наші політичні позиції стабільні і прогнозовані, ми відстоюємо інтереси українського товаровиробника і чітко бачимо, що угода, яку підписали, б'є по інтересах України і українського товаровиробника», передає «Главред».

Разом з тим Вінський відзначив і два позитиви щодо переговорного процесу. А саме: відновлення реального політичного діалогу між Україною і Росією, кінець газової війни і початок мирних переговорів, а також відмова від бартерної схеми (СПУ за це виступала 10 років – прес-служба СПУ), що відкриває можливості для нормальної співпраці на базі реальних цін.

«Немає ніякої ринкової ціни на газ. Є газова монополія однієї держави. Тому ця проблема на 90% має політичний характер, і ми повинні, виносячи рішення у Верховній Раді, брати це до уваги, - відзначив перший секретар Політради СПУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

345