Верховна Рада відправила уряд у відставку, посилаючись на пункт 12 ст. 85 Конституції України, який передбачає розгляд добровільної заяви про відставку прем'єр-міністра або кого-небудь з міністрів. Таких заяв не було, про що заявив Міністр юстиції України Сергій Головатий журналістам у середу.

Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров почав засідання уряду з питання до всіх міністрів, чи не подавав хтось з них заяву про відставку і чи не заявляв усно про такий намір. «Можливо, знаєте, різдвяні свята, говорять, як писав Микола Васильович Гоголь, що на Різдво все буває», - припустив він. З'ясувавши, що таких заяв не було, прем'єр доповів усім, що і він такої заяви не подавав. «Дякую. Це має серйозні юридичні наслідки», - підсумував він.

Міністру внутрішніх справ, що запізнився, Юрію Луценку це питання був задано окремо. Під сміх колег він сказав, що також не подавав заяву про відставку. Намагаючись заспокоїти міністрів, що розвеселилися, прем'єр-міністр України сказав: «Знаєте, річ у тому, що товариші комуністи, які подавали там документи, вони ж Різдво раніше не святкували, трохи, напевно, перебрали. Буває», передає «ЛІГА».

Також прем'єр-міністр підкреслив, що відповідно до роз'яснень юридичних служб ні прем'єр-міністр, ні члени уряду не користуватимуться приставкою «виконуючі обов'язки». «Відповідно до всіх роз'яснень, які дають нам юридичні служби, ми зобов'язані виконувати свої повноваження до початку роботи новоствореного Кабінету Міністрів України. Це декілька місяців роботи. Тому ніяких «виконуючий обов'язки», я помилився вчора, мене поправив міністр юстиції», - сказав він.

Раніше ForUm повідомляв, що 10 січня народні депутати України прийняли 250 голосами проект постанови про відставку Кабінету Міністрів України і прем'єр-міністра України Юрія Єханурова.

У свою чергу, Президент України Віктор Ющенко назвав неконституційним рішення Верховної Ради про розпуск уряду.

Прийнята вчора парламентом Постанова про відставку прем'єр-міністра України, членів Кабінету Міністрів N8686-2 була внесена народними депутатами Симоненком і Матвєєвим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

491