В Єврокомісії уважно стежать за розвитком політичної ситуації в Україні у зв'язку з рішенням Верховної Ради відправити у відставку уряд Юрія Єханурова. Про це заявила прес-секретар комісара ЄС з зовнішніх зв'язків і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер Ема Удвін.


"Ми уважно стежимо за розвитком ситуації і розраховуємо на те, що чинний уряд зробить все необхідне для забезпечення стабільності і продовження в країні процесу політичних і економічних реформ", - сказала вона.


Відповідаючи на питання, як в Єврокомісії ставляться до реакції українських депутатів на укладену між Росією і Україною угоду з газу, Удвін відзначила: "Це прояв демократії, коли проходять парламентські дебати і голосування, і проведення подібних обговорень є частиною демократії", передає «УНІАН».


Раніше ForUm повідомляв, що 10 січня народні депутати України прийняли 250 голосами проект постанови про відставку Кабінету Міністрів України і прем'єр-міністра України Юрія Єханурова.

У свою чергу, Президент України Віктор Ющенко назвав неконституційним рішення Верховної Ради про розпуск уряду.

"Рішення Верховної Ради про відставку уряду неконституційне", - сказав Ющенко у вівторок ввечері журналістам після прибуття в аеропорт столиці Казахстану Астани.

За словами Ющенка, більш детальний коментар по ситуації на Україні він має намір дати в середу вранці.

У той же час, екс-прем'єр-міністр України Юрій Єхануров, відповідаючи на питання, до яких наслідків приведе рішення парламенту про відставку уряду, відзначив: «Тепер нам буде трохи легше жити. Річ у тому, що звільнити Кабінет Міністрів ніхто не має права і створився правовий вакуум. Володимир Михайлович (Литвин – ред.) знав, що він робить», - сказав Єхануров. Відповідаючи на уточнююче питання, чи слід такі слова розцінювати як звинувачення в тому, що сталося спікера, Єхануров сказав: «Ні, але процедурно він не мав права ставити це питання на голосування».

Колишній прем'єр повідомив, що, не дивлячись на відставку уряду, процес підготовки міжурядової угоди Росії і України щодо ціни на російський газ не буде зірваний.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437