У Туреччині у вівторок виявлено ще одне вогнище спалаху пташиного грипу, цього разу в провінції Ардахан на кордоні з Грузією.

Результати аналізів зразків домашньої птиці, мор якої був відзначений в останні дні в провінції, виявилися позитивними, повідомляє з посиланням на місцевого губернатора Анатолійське агентство.

Вогнище захворювання розміщується в повіті Чилдир.

Раніше у вівторок стало відомо ще про три вогнища небезпечної хвороби, два з яких вважаються туристичними районами. Це провінція Ізмір і курортне містечко Кушадасі на узбережжі Егейського моря, передає РІА «Новини».

Вірус H5N1 також виявлений у провінції Іспарта. Вона розташована на межі з "турецькою Рив’єрою" - середземноморською курортною провінцією Анталією, де щорічно відпочивають близько півтора мільйона росіян.

У вівторок прем'єр Туреччини Тайіп Ердоган виступив з першою публічною заявою, відзначивши, що ситуація з пташиним грипом в країні перебуває під контролем.

" Ситуація повністю контролюється, і ми будемо за нею уважно стежити далі", - заявив він після зустрічі в Анкарі з прем'єр-міністром Японії Дзюн'ітіро Коїдзумі.

За останніми даними, число інфікованих вірусом H5N1 в Туреччині становить 15 людей. З них троє раніше померли.

Позитивний діагноз підтвердили експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). У вівторок ВООЗ повідомила, що штам вірусу пташиного грипу, виявлений у Туреччині, не передається від людини до людини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

599