Директор Інституту країн СНД, депутат Державної думи Російської Федерації Костянтин Затулін вважає відставку уряду України найбільшою поразкою Віктора Ющенка у виборчій кампанії.

" Відставка уряду України - найбільша поразка Президента Віктора Ющенка і його команди у виборчій кампанії, що почалася, після розколу у вересні (відставки уряду Юлії Тимошенко - ред.)", - сказав він, коментуючи рішення Верховної Ради України відправити у відставку уряд Юрія Єханурова.

За словами Затуліна, український парламент після вступу в дію політичної реформи показав, що "тепер парламент буде сам визначати, кому бути, а кому не бути прем'єром". "Це серйозний тест і для самого парламенту, тому що якщо парламентські фракції не зможуть між собою домовитися, то у Президента, який тепер перебуває в опозиції до парламенту, з'явиться можливість контргри і апеляції до виборців напередодні виборів", - сказав Затулін, передає РІА "Новини".

" Сьогодні стає зрозумілим, що Президент Ющенко задовго до закінчення своїх повноважень потрапив у ситуацію, яка звичайно називається в інших президентів "становищем кривенької качечки", - додав він.

За словами російського парламентарія, чи зможе Ющенко впоратися з ситуацією, покажуть наступні кроки парламенту і найголовніше - вибори до Верховної Ради в березні цього року.

Затулін вважає, що газовий конфлікт між Росією і Україною був одним з причин для запуску механізму відставки уряду Єханурова. "Газовими проблемами і затягнутими переговорам скористалися різні політичні сили. Партія регіонів (екс-прем'єра Віктора Януковича - ред.), зокрема, завжди виступала за домовленості з Росією, а Юлія Тимошенко лише скористалася шансом і отримала аргумент в боротьбі з Президентом", - сказав політолог.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України прийняла Постанову про відставку уряду Юрія Єханурова. Йому доручено виконувати обов'язки прем'єра до формування нового складу Кабінету Міністрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

442