У вівторок мусульмани всього світу відзначають свято Ід аль-Адха, або Курбан-Байрам.


За традицією, цього дня кожний мусульманин має принести в жертву тварину, чиє м'ясо потім роздають бідним.


Але щоб вибрати козу або барана жирніші, забити його, обробити, а потім роздати нужденним, потрібно немало часу. А його в багатьох сьогодні й немає. І ось в Індонезії придумали, як вирішити цю проблему.


У бажаючих принести жертву з'явилася можливість купити тварину для жертвопринесення в найближчому банкоматі, передає «Утро.ру» з посиланням на «ВВС».


У цей час роки всі жителі сільських районів Індонезії стікаються до Джакарти. Вздовж столичних доріг вже стоять виставлені на продаж кози, барани і корови.


Але тепер натомість, щоб ходити вздовж рядів, можна просто підійти до банкомату і внести гроші. Тварину виберуть за вас. За вас її заб'ють, оброблять і роздадуть м'ясо бідним.


Покупцю, що вирішив принести жертву таким незвичним способом, обіцяють прислати фотографію принесеної в жертву тварини і лист від людей, яким роздадуть м'ясо.


В Індонезії таким чином вже продано 4 тис. кіз, за ціною приблизно $70 за одну тварину.


Щоб принести через банкомат в жертву корову доведеться викласти близько $500.


Очікується, що подібна система користуватиметься популярністю у столичних бізнесменів.


Але чи відповідає ця інновація духу свята Ід аль-Адха?


Один з мусульманських духовних лідерів сказав BBC, що нововведення не суперечить ісламу. Проте додав, що не побувавши на забої тварини особисто і не роздавши м'ясо бідним власноручно, мусульманин ніколи не переживе того ж відчуття, що й його предки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1035