Чергову войовничу заяву озвучив у понеділок іранський президент. Цього разу відносно світового порядку. За словами Махмуда Ахмаді Нежада, послідовники ісламу сьогодні повинні бути готові до того, щоб почати керувати світом.

"Ми віримо, що для ісламу немає географічних, етнічних і національних кордонів. Це універсальна ідеологія, що веде світ до справедливості. Ми не боїмося заявляти, що іслам готовий до того, щоб керувати світом", - сказав іранський президент на зустрічі з студентами-теологами в місті Кум. Що буде з тими, хто не згоден з цією доктриною, іранський президент не озвучив.

За словами Мехрана Ріазаті, колишнього іранського аналітика Центрального командування коаліційних сил в Багдаді, Ахмаді Нежад також заявив, що мусульманам треба чекати швидкого повернення імаму (месії) шиїта Махді. Для того, щоб гідно зустріти його, іранцям, на думку президента, слід "перетворити країну на могутнє і процвітаюче ісламське суспільство й уникати руйнівної дії і надмірностей Заходу", передає “Newsru.com” з посиланням "Інтерфакс".

Ріазаті також звернув увагу на недавню заяву голови парламенту Ірану, згідно з якою деякі люди з близького оточення президента вірять у те, що повернення Махді станеться вже в найближчі два роки, у зв'язку з чим в країні необхідно почати будівництво додаткових готелів.

Згідно з навчанням шиїтів, дванадцятий, "прихований", імам Махді, останній наступник пророка Мухаммеда, зник у 941-у році, будучи дитиною. Після свого повернення він правитиме на Землі протягом семи років. Він повинен прийти під час Останнього суду для порятунку світу і встановлення нового, ісламського, світового порядку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

453