Президент Білорусі Олександр Лукашенко не бачить необхідності в зміні існуючої структури білоруського уряду.

"Існуючу схему уряду ламати не слід", - заявив у вівторок Лукашенко, представляючи нового голову адміністрації президента.

"Навіть якщо ми, як припускає один з варіантів, об'єднаємо два-три міністерства, держкомітети разом, держава тут особливо нічого не виграє. Але при цьому ми можемо втратити центр, штаб тієї або іншої галузі і напрями", - відзначив білоруський президент. "Тому глобальних і радикальних змін самої структури і державного пристрою, визначеного конституцією, не буде", - запевнив він, передає РІА «Новини».

В той же час Лукашенко не виключає, що "деякі об'єднання і роз'єднання у якихось напрямах діяльності все таки відбудуться".

Як повідомив білоруський президент, до президентських виборів буде повністю закінчено кадрове формування структур влади і управління. "У всіх структурах влади, на всіх рівнях ми повинні підійти до виборів з людьми, які працюватимуть після виборчої кампанії", - заявив він.

"Після нинішніх перестановок, рокіровок і призначень ми в основному закінчуємо цю роботу", - сказав Лукашенко.

При цьому він відзначив, що не хотів би, щоб хтось чекав президентських виборів і ворожив - буде він працювати на якійсь посаді чи ні. "Напевно, це було б неправильно. Тому я попередив всіх, що цю роботу ми проводимо до виборів. Це дає можливість основній частині посадовців без розминки, без розгойдування починати, особливо уряду, реалізовувати завдання першого року чергової п'ятирічки і думати про стратегію і перспективи розвитку нашої держави", - сказав Лукашенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

445