В Івано-Франківській області порушено кримінальну справу проти посадовця Долинського комунального підприємства «Муніципальні ринки міста» за отримання хабара.

Як повідомили в Центрі громадських зв'язків Управління МВС України в Івано-Франківській області, в кінці грудня 2005 року в поле зору працівників підрозділу боротьби з хабарництвом і корупцією відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю обласного УМВС потрапив посадовець Долинського комунального підприємства «Муніципальні ринки міста». Він вимагав 3 тисячі доларів від підприємців за надання їм права для здійснення господарської діяльності на обладнаних торговельних майданчиках.

Як відзначив начальник спецвідділення боротьби з хабарництвом і корупцією ОДСБЕЗ УМВС в області підполковник міліції Олександр Сорокаліта, злочинні дії були задокументовані у момент отримання підозрюваним хабара через посередників, передає «УНІАН».

Кримінальна справа порушена за ч.2 статті 368 Кримінального кодексу України (отримання хабара). Посадовець арештований. Слідство триває.

Минулого року співробітники УМВС України в Івано-Франківській області задокументували 58 фактів здирництва і отримання хабарів службовими особами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

653