В Лос-Анджелесі вручили винагороди Американського товариства критиків. Фільм «Горбата гора» (Brokeback Mountain) став кращим фільмом 2005 року.


Його режисер Енг Лі отримав винагороду як кращий режисер року. Актриса Мішель Уїльямс, що зіграла в цьому фільмі, відзначена в категорії «краща жіноча роль другого плану».


Дві винагороди отримав фільм режисера Пола Хеггіса «Зіткнення» — за кращий акторський ансамбль і за кращий сценарій. Філіп Сеймур Хоффман був названий кращим актором року за головну роль у фільмі-біографії «Капоте», а актрисою — Різ Уїзерспун за роль у картині «Йти по лінії», передає радіо «Культура».


Серед чоловічих ролей другого плану кращою визнана робота Пола Джіаматті в картині «Його звали Попелюшка» (в російському прокаті – «Нокдаун»). Почесну «Винагороду свободи» присудили зірці Голівуду Джорджу Клуні.


Урочиста церемонія, яку вів відомий телеведучий Денніс Міллер, пройшла в залі «Сивік аудиторіум» в лос-анджелеському районі Санта-Моніка. Вона фактично відкрила передоскарівський сезон вручення кінопремій.


Нагорода «Вибір критиків» (Critics' Choice Awards) присуджується асоціацією кінокритиків США, що працюють на телебаченні, радіо і в Інтернет-виданнях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1216