Не дивлячись на очікуване в найближчий день різке пониження температури до 40-48 градусів морозу, Ніколя Ваньє продовжить свою подорож на собачій упряжці по Сибіру. Про це у вівторок повідомили в команді французького мандрівника.

" Французький мандрівник Ніколя Ваньє морозу не боїться. По Канаді він подорожував при мінус 55 градусах за Цельсієм. Навпаки, мороз - це навіть добре, тому що при потеплінні лижня не замерзає і собакам важко бігти", - розповів співрозмовник агентства.

Крім того, як повідомили в Междуріченському пошуковому аварійно-рятувальному загоні, у команді Ваньє є намети і печі, що дозволяють ночувати на морозі, якщо поблизу немає населених пунктів, передає РІА «Новини».

" Ніколя (Ваньє) і його команда харчуються як звичайні туристи. Нічого такого особливого в їх раціоні ми не помітили. В Междуріченську вони поповнили запаси м'яса, а також закупили шоколадні батончики, які швидко засвоюються і служать джерелом енергії", - повідомив співрозмовник агентства.

За його словами, собаки Ваньє сплять прямо на снігу і їдять розведений в гарячій воді корм.

Як раніше повідомили члени команди Ваньє, планується, що ніч на середу мандрівник проведе на турбазі в селі Журавлі, неподалік від Кемерово - на березі ріки Том. 13 січня о 8.00 мск він повинен підійти до кордону Кузбасу з Томською областю, а 14-го - прибути до Томська.

Всього за сто днів "Сибірської одіссеї" Ніколя Ваньє і його собаки мають подолати понад вісім тисячі кілометрів по бездоріжжю від озера Байкал до Москви, де мандрівник планує фінішувати 20 березня 2006 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

615