Директор Українського філіалу Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень політолог Володимир Малинкович вважає, що вищий ешелон замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, швидше за все, не буде виявлений ніколи. Про це він заявив в інтерв'ю кореспонденту ForUm’у.

«Справа Гонгадзе - резонансна, цілий світ стежить за нею, невже не можна виділити якесь приміщення, де може вміститися кілька сотень осіб-глядачів?! Безумовно, потрібно перенести розгляд справи у велике приміщення», - заявив він.

«Сам по собі факт такого роду розгляду справи Гонгадзе - це ганебно, але можна виправити. Але є й інший момент, який пов'язаний із спекуляціями навколо цієї справи. Так, очевидно, сьогодні можна говорити про безпосередніх виконавців злочину, але не варто припускати, що є дані, які дозволять сьогодні розглядати справу про замовників. Я думаю, неправильно чинять ті, хто вважає, що не треба зараз розглядати справу (а такі є, зокрема мати журналіста), допоки не будуть виявлені замовники. Вищий ешелон замовників, швидше за все, не буде виявлений ніколи. Тому треба все-таки зараз справу вирішити на рівні виконавців, щоб принаймні встановити, що Гонгадзе був убитий, як саме і де, і побачити, куди ведуть сліди», - зазначив Малинкович.

«Якщо справа підготовлена, то вона протягом місяця може бути розглянута. А якщо ні, то вона може затягнутися. Я не впевнений, що наші правоохоронні органи зробили всі достатньо професійно і не виникне проблем з тими або іншими доказами», - сказав політолог.

Як раніше повідомляв ForUm, 9 січня суд почав розглядати справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Колегія Судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Києва після закінчення другої перерви, обумовленої проблемами, що виникли у зв'язку з малою площею судового залу, ухвалила рішення перенести розгляд справи на 11.00 23 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341