На сьогоднішній день в Україні забезпечений баланс поставок і споживання природного газу. Про це, виступаючи у Верховній Раді, повідомив Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров, передає кореспондент ForUm’а.

Крім того, він відзначив, що газ до кордону України за ціною 95 доларів за 1 тис. кубометрів поставлятиме компанія «вибрана російською стороною», а отримувати на кордоні газ буде спільне українсько-російське підприємство, в статутний фонд якого українська сторона вкладатиме грошові кошти.

«Керівника (цього підприємства – ред.) призначить українська сторона», - підкреслив Єхануров.

Крім того, він заявив: «Враховуючи наявність великої кількості спекуляцій, саме з цього питання, хочу відзначити наступне: за великим рахунком нас не повинне турбувати хто там і кому продає газ до наших кордонів. Нас повинна цікавити ціна на вході – 95 дол. за тис. кубометрів ., а це непогана ціна, враховуючи європейську цінову кон'юнктуру. А скільки разів продаватиметься газ до нашого кордону, і за якою ціною – це не наша справа».

Також під час свого виступу Єхануров нагадав, що в підписаному договорі між Україною і Росією щодо встановлення цін на природний газ наголошується, що зміни цін на газ і його транзит відбуватимуться тільки за умови згоди обох сторін.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276