Директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології політолог Михайло Погребинський вважає, що на сьогодні немає перспектив дізнатися імена замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Про це він заявив в інтерв'ю кореспонденту ForUm’у.

«Я не бачу за цим якогось продуманого плану якихось нехороших людей. Все, що Ющенко обіцяє, здається, для всіх розумних людей давно зрозуміло, що за цими словами нічого не стоїть. Коли справа доходить до того, що необхідно щось реально робити, наприклад забезпечити нормальне приміщення для слухання справи, навпаки відбувається не через те, що у нехороших людей з оточення Ющенка є план створити проблеми. Мені здається, що, як і в усьому іншому, що робить нова влада, є просто непереборна нездатність до нормальної людської організації справи», - заявив він.

«Я вважаю, що в міру того, як ми будемо ставати більш демократичною країною, то й судові процеси ставатимуть дедалі довшими і довшими. Якщо ми хочемо, щоб поважалися процедури (а демократія і є процедура), то це просто неминуче затягує будь-який, навіть тисячу разів очевидний процес або будь-який розгляд. Я думаю, що це цілком нормально, і не бачу в цьому ніякого відхилення від демократичних процедур», - зазначив Погребинський.

«Так, процес розгляду справи Гонгадзе буде тривалим. Більше того, я б сказав, чим більш тривалим він буде, тим більше шансів, що ми отримаємо реальне розуміння, що відбувалося. Чим краще захищені права хай навіть тисячу разів вбивць і мерзотників, тим ми ближче до демократичного судочинства», - сказав він.

«Сьогодні я не бачу перспектив того, щоб ми дізналися імена замовників. Для цього потрібна реальна політична воля», - наголосив політолог.

Як раніше повідомляв ForUm, 9 січня суд почав розгляд справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Колегія Судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Києва після закінчення другої перерви, обумовленої проблемами, що виникли у зв'язку з малою площею судового залу, ухвалила рішення перенести розгляд справи на 11.00 23 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260