Екс-міністр закордонних справ Німеччини Йошка Фішер працюватиме в США як професор двох престижних університетів. Він також веде переговори з одним із зовнішньополітичних науково-дослідних інститутів про співпрацю, повідомив у вівторок журнал "Штерн".

За даними видання, колишній голова МЗС, який не має диплома про вищу освіту, уже давно вів переговори з керівництвом Принстонського і Гарвардського університетів. В Принстоні Фішер виступав з доповіддю "Європа і майбутнє трансатлантичних відносин" у 2003 році і нібито ще тоді отримав пропозицію "час від часу читати" лекції із зовнішньополітичних питань. Активний противник війни США в Іраку, Фішер не входив в американських політичних колах до "друзів Америки", але звернув на себе увагу як гарний оратор, який вміє знайти переконливі аргументи.

Як відзначає "Штерн", екс-міністр планує переїхати в США на два-три роки разом з родиною - дружиною Міну, іранкою за походженням, і її дочкою. Проте це станеться, мабуть, дещо пізніше, оскільки спочатку він має намір завершити роботу над своєю книгою про сім років діяльності в "червоно-зеленій урядовій коаліції", повідомляє РІА «Новини».

Видання відзначає з посиланням на джерела в партії "Зелених", що перед від'їздом Фішер, очевидно, віддасть свій мандат депутата бундестагу. Від усіх високих партійних постів він відмовився раніше, причому днями від останньої своєї посади - члена Ради партії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

477