Керівник Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут вважає, що існують якісь інтереси політиків, які не сприяють тому, щоб розгляд судом справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе був публічним. Про це він заявив в інтерв'ю кореспонденту ForUm’а.

«Враховуючи ті події, які відбулися вчора, очевидні порушення всіх процесуальних і процедурних моментів, оскільки будь-яке судове слухання, якщо воно не носить іншого характеру (державної таємниці) повинне бути публічним, відкритим і, як засоби масової інформації, так і громадяни, повинні мати нагоду доступу на слухання», - відзначив Когут.

За його словами, сьогодні судова влада в Україні є недостатньо забезпеченою технічно для того, щоб мати належні приміщення. «З другого боку, очевидно, є якісь інтереси політиків, які не сприяють тому, щоб процес був публічним», - сказав Когут.

«Такі справи розглядаються не так, щоб за одне засідання. Не виключено, що розгляд справи може тривати аж до весни, до закінчення виборів», - підкреслив він.

«Можливо, ця справа, її розгляд буде темним мотивом виборчої кампанії, якось йтиме паралельно. Але мені здається, що до закінчення виборів будуть зроблені спроби завершити розгляд першої частини справи Гонгадзе», - заявив Когут.

Як раніше повідомляв ForUm, 9 січня суд почав розглядати справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Колегія Судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду Києва після закінчення другої перерви, викликану проблемами, що виникли у зв'язку з малою площею судового залу, ухвалила рішення перенести розгляд справи на 11.00 23 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

348