Київська міська рада занепокоєна реальною загрозою підвищення цін на природний газ і електроенергію, в першу чергу для населення. Щоб не допустити подальшого необгрунтованого подорожчання, яке призведе до різкого підвищення тарифів на опалювання, водопостачання і водовідведення, а також на проїзд в міському пасажирському транспорті і в цілому до зниження рівня життя киян, Київрада розробила комплекс першочергових заходів.

Як повідомили в прес-службі Київської міськдержадміністрації, на засіданні Київради було ухвалено рішення звернутися до парламенту і просити його доручити Кабінету Міністрів України забезпечити направлення природного газу власного видобутку України виключно на потреби населення і підприємств теплоенергетики, що забезпечують тепловою енергією і гарячим водопостачанням житлові будинки і об'єкти бюджетної сфери за цінами, що діяли на 1 січня 2006 року. Крім цього, рекомендується заборонити Національній комісії з регулювання електроенергетики і НАК «Нафтогаз України» підвищувати ціни на природний газ і електроенергію, що відпускається населенню і підприємствам комунальної теплоенергетики, повідомляє «ЛІГА».

Виконавчому органу Київради і районних в місті Києві рад доручено в місячний термін розробити міську програму енергозбереження і загальноміський баланс споживання природного газу з урахуванням скорочення його споживання. Крім того доручено забезпечити стабільну роботу підприємств комунальної теплоенергетики в умовах скорочення об'ємів використання газу і не допускати зниження параметрів теплоносіїв.

Разом з відповідними державними органами районна влада повинна перевірити на вводах до Києва прилади вимірювання витрат природного газу.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада виявила бажання рекомендувати уряду не підвищувати ціни на газ і електроенергію для населення. Голова ВР вважає, що власники великих підприємств, які працюють з газом, повинні компенсувати підвищену ціну на газ для України за рахунок своїх надприбутків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336