Міністр з питань будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства Павло Качур стверджує, що на сьогоднішній день поставляння газу для забезпечення населення теплом відновлені в повному об'ємі у всіх регіонах України.


Про це він сказав сьогодні в інтерв'ю журналістам.


«За фактом немає проблем. Ми провели сьогодні моніторинг по регіонах, єдине, є таке непорозуміння, тому що йде завдання, щоб на виході давати температуру теплоносія +68, а в нас є регіони з плюсовою температурою», - сказав міністр, передає «УНІАН».


Качур також відзначив, що, зокрема, спостерігалося зниження температури теплопостачання в Києві, проте зараз ситуацію вже відновлено.


Міністр також відзначив, що рішення про зниження поставок газу для теплокомуненерго ухвалювалося урядом, тому що загалом населення і підприємства житлово-комунального господарства споживають на рік близько 30 млрд. кубометрів газу, що практично на 10 млрд. кубометрів більше, ніж об'єми газу власного видобутку.


Нагадуємо, що 5 січня Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров доручив Міністерству палива і енергетики України зняти всі обмеження щодо використовування газу, який йде на забезпечення населення теплоенергією.


В той же час підприємствам рекомендує економно використовувати газ і намагатися більше залучати альтернативних джерел енергопостачання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

390