Президент України Віктор Ющенко повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою Закон «Про внесення змін в деякі закони України з питань надання державної допомоги з догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку», ухвалений Верховною Радою України 22 грудня 2005 року.


Як повідомляє прес-служба глави держави, законом пропонується внести зміни в Закони України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» та «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, обумовленими народженням і похоронами».


Зокрема стаття 14 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» доповнюється частиною сьомою, згідно з якою не застрахованим в системі Загальнообов'язкового державного соціального страхування матері дитини або особі, яка фактично доглядає за дитиною, в разі їх працевлаштування до закінчення терміну догляду продовжується виплата допомоги з догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.


Тим часом застрахованим особам таке право не надається. Право на отримання допомоги зберігається за ними тільки в разі, якщо вони працюють на умовах неповного робочого часу або вдома, повідомляє «УНІАН».

Встановлення переваг незастрахованим особам є безпідставним і не відповідає конституційним принципам рівності громадян перед законом, недопущення привілеїв або обмежень за будь-якими ознаками (стаття 24 Конституції України).


Пропозиції глави держави під час розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради представлятиме міністр праці і соціальної політики Іван Сахань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

553