Президент України Віктор Ющенко підписав закон, згідно з яким кожний депутат місцевої ради може мати до п'яти помічників-консультантів, які працюють на громадських засадах , повідомляє прес-служба глави держави.

Раніше за цей закон, внесений на розгляд Верховної Ради народними депутатами Віталієм Олуйком (член фракції Народної партії) і Сергієм Шевчуком, проголосували 324 з 408 депутатів, що зареєструвалися в залі.

Закон визначає засади діяльності і правовий статус помічників-консультантів депутатів місцевої ради. До компетенції відповідних місцевих рад віднесено затвердження положення про помічника-консультанті і опис його посвідчення.

Кожний депутат місцевої ради може мати до п'яти помічників-консультантів, які працюють на громадських засадах , повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно із законом, помічник-консультант має право входити і перебувати в приміщеннях відповідної місцевої ради після пред'явлення посвідчення помічника-консультанта, дотримуючи встановленого порядку . Помічник-консультант має право одержувати послану на ім'я депутата місцевої ради поштову і телеграфну кореспонденцію, відправляти її за дорученням депутата. Крім того, за дорученням депутата місцевої ради помічник-консультант має право брати участь в організації вивчення громадської думки, потреб територіальної громади , інформувати про них депутата відповідної місцевої ради і вносити пропозиції стосовно шляхів їх вирішення . Помічнику-консультанту також надається право за письмовим зверненням депутата місцевої ради і за згодою посадовців органів місцевого самоврядування користуватися копіювальною і обчислювальною технікою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437