Протягом 2005 року слідчими органами прокуратури Харківської області було розслідувано і направлено в суд 45 кримінальних справ про злочини з ознаками корупційних діянь.


Як повідомили в прес-службі прокуратури, це на 60% більше, ніж у 2004 році.


За скоєння корупційних злочинів до кримінальної відповідальності притягають 49 посадовців. Із загальної кількості направлених в суд справ цієї категорії 33 – про хабарництво стосовно 36 осіб.


В грудні 2005 року прокуратура Харкова направила в суд кримінальну справу, порушену стосовно оперуповноваженого відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю одного з райвідділів міліції Харкова. Досудовим слідством встановлено, що працівник міліції, зловживаючи службовим становищем, вимагав і отримав від приватного підприємця хабар в розмірі 5 тис. дол. за повернення раніше вилученого майна і невтручання в підприємницьку діяльність, повідомляє «УНІАН».

Ще одну кримінальну справу прокуратура Харкова порушила 27 грудня за матеріалами відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю іншого райвідділу міліції стосовно співробітника однієї з районних рад Харкова за ч.1 ст.368 Кримінального кодексу України (отримання хабара). За надання дозволу на торгівлю ялинками на території району держслужбовець отримав від громадянина хабар в розмірі 500 грн. Справу також направлено в суд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

753