Вчора в науково-дослідному інституті серцево-судинної хірургії ім. М.Амосова сталося аварійне відключення електроенергії.


Як повідомили в Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, з метою недопущення припинення лікувально-операційних заходів негайно в інститут були направлені оперативно-чергові сили на аварійно-рятувальному автомобілі із стаціонарною електростанцією потужністю 20 кВт і переносною електростанцією 5 кВт, спеціальний автомобіль для забезпечення освітлення території і переносна електростанція 5 кВт, які о 17.48 почали подачу електроенергії в реанімаційні відділення, де перебували особливо важкі хворі (троє дорослих і двоє дітей).


О 18.30 аварійними бригадами «Київенерго» було відновлено електропостачання інституту за постійною схемою. Проте оперативно-чергові сили до 20.15 продовжували перебувати на території інституту в готовності до дій на випадок, якби знову виникли перебої з електроенергією.


За попередніми даними, відключення електропостачання сталося через пошкодження кабельної лінії напругою 10 кВ і запобіжника трансформаторної підстанції, що забезпечують електроживлення інституту, повідомляє «УНІАН».


Сьогодні «Київенерго» продовжить роботи із встановлення остаточних причин аварії і їх усунення. За станом на 7.00 інститут працює в звичайному режимі. На місці події працювала оперативна група МНС України. Ситуація перебуває під контролем Головного управління МНС України в м. Києві.


22 жовтня 2005 року інститут ім. Амосова був знеструмлений близько двох годин через пошкодження підземного електрокабеля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1286